TUPPERWARE BRANDS / Anjung Suri


Tuesday, June 9, 2009

Earn extra income?

Earn extra income? Count me in! Persoalannya, adakah anda mahu jana pendapatan Tambahan sebagai Tupperware dealer ?

Kelayakan

Pertama, Tanya pada diri anda , “ Adakah saya ada kelayakan untuk menajdi dealer Tupperware ?”

*. Umur : Tupperware dealer tiada had umur untuk persaraan. Anda boleh bermula seawal umur 18 tahun dan diteruskan selama mana anda mahu ia berjalan.

* Baby Boomers : Ini merupakan pelan perniagaan yang untuk Baby Boomers yang mahukan pendapatan tambahan pada masa bersara. Sebagai dealer Tupperware, anda mulakan rangkaian anda sendiri and let it work for you.

* Orang Kurang Upaya : OKU juga layak menjadikan Tupperware sebagai bidang perniagaan.

* Jantina : Tidak semua “Tupperware lady” adalah perempuan. Orang lelaki juga boleh menjadi delaer Tupperware. Anda fikir saya lelaki atau perempuan ?

* Personaliti : Adakah anda ceria, berkeyakinan dan bersikap positif ? Atau murung dan berfikiran negative? It used to matter a lot! A Tupperware dealer had to be effervescent and out-going to host frequent parties. In today’s Tupperware, that is not essential.

JOB REQUIREMENTS.

Dealer Tupperware expected to be active in the business.

* Sales Quotas: Sekiranya anda nak maintain keahlian seumur hidup, yang anda perlu lakukan ialah sales sebanyak RM500 dalam masa 12 bulan (bil terkumpul) dari tarikh pendaftaran keahlian anda. Ini bermakna tahun berikutnya anda kekal aktif. Mudah kan.

* Recruitment: Walaupun recruitment tidak diwajibkan, tetapi ia AMAT DIGALAKKAN . Anda akan dapat lebih pendapatan sekiranya anda recruit rakan-rakan anda sebagai Tupperware Dealer.

STARTUP CAPITAL

Anda hanya perlu bermodalkan RM60 untuk yuran keahlian. Itu sahaja. Di samping itu kami juga menyediakan pelbagai pakej keahlian bagi memudahkan anda memberikan contoh produk kepada prospek anda. Untuk Pakej Keahlian, sila klik di sini.

TRAINING

Kami menyediakan training untuk para consultant kami. Anda boleh hadir untuk bersua muaka dengan saya atau boleh ber email dengan saya untuk online training. Kami juga sentiasa buat aktiviti pada setiap hujung minggu untuk dealer kami. Sila rujuk kepada Pengumuman yang dibuat dari masa ke semasa.

SALES AVENUES

Ada 4 cara mudah untuk anda menjual dan menaja ahli .

*Parti : Anda boleh buat parti atau demo produk di rumah , kolej , pejabat, taman, persatuan anda atau di mana sahaja.

* Katalog , Flyers & Bunting : Bawa katalog & flyers ke mana- mana anda pergi. Setiap bulan peruntukan 20 - 50 katalog untuk orang sekeliling anda. Pasti anda akan dapat hasil yang memuaskan. Bulan May saya peruntukan 1200 keping katalog. Hasilnya, jualan saya LEBIH daripada RM78 ribu !!!. Kami juga menyediakan bunting untuk consultant kami pada harga yang minima.

* Recruiting Rallies : Anda boleh menganjurkan satu Recruiting Rallies untuk semua teman-teman anda hadir bersama teman-teman mereka. Target untuk rallies ini hanya 50-100 orang sahaja. Tiket adalah RM8.00setiap seorang . Setiap kehadiran akan diberikan hadiah kehadiran. Manakala sign up gift disediakan untuk mereka yang sign up pada hari tersebut. Banyak hamper Tupperware yang disediakan untuk dimenangi sekiranya Rallies ini dianjurkan. Aktiviti menarik akan disusun untuk anda dan rakan-rakan anda. Compact Server (650ml) bernilai RM24.80 seunit akan diberikan kepada setiap kehadiran.

* Road Shows : Anda boleh apply melalui kami sekiranya berminat nak buat road shows di mana-mana shoping mall, event atau di mana sahaja. Maksimum adalah 7 hari shj untuk buat Road Show ini.

PENDAPATAN

Sebagai Tupperware Delaer, pendapatan anda adalah TIDAK TERHAD !! Anda boleh dapat pendapatan 5 angka sebulan, boleh dapat awards, percutian dan juga diskaun produk.

* Jualan Persendirian: Anda akan dapat 20% diskaun produk sekiranya mendaftar jadi ahli. Anda akan dapat 25% diskaun produk sekiranya anda recruit sekurang-kurangnya 2 orang dibawah anda dengan syarat mereka merupakan “qualified consulatant”. Qualified consulatant bermakna, mereka register yuran keahlian bersama-sama dengan pembelian produk Tupperware.

* Jualan Kumpulan: Anda dapat jana lebih wang dengan menaja ramai ahli !!!
* Awards: Tupperware dealers receive awards for building strong businesses. From gifts of Tupperware products to tropical vacations, awards spur many to set high goals.

* Bonuses: Anda dapat lebih pendapatan dengan menjadi direktor dan juga memimpin consultant anda untuk turut sama menjadi direktor.

SEDIKIT NASIHAT

Do your homework, get all the information you can, and then decide whether being a Tupperware dealer is right for you.


Nota Penting : Semua perkara yang saya nyatakan di atas, sesetengahnya hanya LAYAK untuk consultant yang berdaftar dengan Crystal’s Shoppe sahaja. Kami tidak bertanggungjawab sekiranya pendaftaran anda di bawah orang lain tetapi anda gagal mendapat faedah dan support daripada kami.

Untuk pendaftaran keahlian sila emailkan kepada saya butiran berikut :

email : crystalsshoppe@gmail.com

Butiran :-

1. Nama Penuh Anda
2. No IC Anda
3. Alamat anda
4. Pekerjaan :
5. No telefon :
6. Nama penuh pasangan
7. No IC pasangan :
8. Keahlian : Pakej atau yuran + brg Tupperware ?

Reactions: