TUPPERWARE BRANDS / Anjung Suri


Saturday, April 23, 2011

Tupperware Brands Asia Pacific Convention

Hi & Good Day semua readers.

Alhamdullilah , hari ini saya berkesempatan mengemas kini blog yang hampir nak bersawang ni.. eheh..
Iyalah dari 11- 19hb April, saya dan juga downline saya telah berada di Beijing menghadiri Tupperware Brands Asia Pacific Convention.

Sungguh best sepanjang masa kami berada di sana.

Kami berpeluang untuk bersama-sama lebih dari 6000 peserta dari Malaysia, Singapore, Thailand, Filipina, Japan, Korea, Australia, New Zealand, India & Indonesia. Pengalaman ini amat HEBAT!
Gambar diatas diambil semasa di KLIA menunggu flight yang delay hampir 2 jam. Sunnguh seronok menghabiskan masa yang berkualiti bersama hali kumpulan kami.

Bila sampai sana lebih kurang jam 8 pagi, terus dibawa berjalan mengelilingi Bandar Beijing.. walaupun penat, tapi rasa seronok kerana semuanya telah diatur oleh Tupperware Brands Malaysia.


Hari pertama kami dibawa ke National Stadium, Water Cube Stadium dan menikmati makan tengahhari di Ramada Park Side.

Selepas itu, kami telah check in di Marriot City Hall Beijing. Wallaaaaa... bilik hotelnya amat selesa dan superb!

Untuk makan malam pula, kami dibawa ke Daxilou.


hari ke-2, adalah hari untuk Tupperware Brands Malaysia / Singapore Jubilee yang diadakan di Grand Ballroom Marriot. Meriah sungguh ! Tahniah kepada upline dan side line yang berjaya menggungguli Champion tahun ini! Your're awesome!
Kemudian, makan malam kami dibawa ke Bai Family Mansion

Hari-hari seterusnya, antara tempat yang kami lawati adalah adalah Pottery House, Food Street, Ancient Cultural Street dan tidak ketinggalan Great Wall.


Tak lupa untuk diceritakan adalah pengalaman berada di Wukesong Stadium bersama-sama 6000 delegasi dari Japan, Korea, Singapore, Filipina, Thailand, China, Indoensia, India, Australia & New Zealand. Best sangat mereka semua.. sungguh sporting dan bersemangat!


Pihak Tupperware Brands juga membawa kami menaiki Bullet train dari Tian Jin ke Beijing yang mana jarak perjalanan sekiranya menaiki bas adalah 2 1/2 jam tetapi dengan bullet train ini hanya ambil masa 1/2 jam sahaja!

Setiap lunch & dinner pula, semuanya tak kurang dari 15 dishes!. Anatar tempat makanan ( yang pastinya disediakan semua HALAL food) di Hong Qishun and Goubuli, Hongbinlou, Daizhaimen dan Jiandian.

Yuhuuuu.. siap dihidangkan dengan lobster lagik!Kami juga dibawa untuk bershopping di Wangfujin dan Silk Market, tetapi yang paling best kami semua dapat duit untuk shopping RMB1,500 ( kerana saya pergi dengan asben :D) dan juga kami dapat lucky draw wang tunai RM880 ! Jadi sesen pun shopping tak guna duit sendiri!.. ehehe.. best kan..


Tak lupa untuk diceritakan, pihak Tupperware Brands, telah menganjurkan Gala Dinner di Grandball Room Marriot City Hall dan siap berikan semua orang costume yang menarik dan costume ini diberikan secara PERCUMA kepada semua org!
Dan inilah hasil tuaian kami semua delgasi Malaysia selama berada di Beijing untuk dibawa balik ke Malaysia.. heheheh.Beijing, Sweet memory... ( yg best saya bawa 2 org dwnline say pergi melancong bersama ! )

Adakah anda teringin nak sertai kami melancong bersama-sama Tupperware Brands ?

Apa tunggu lagi, jadi ahli Tupperware bersama-sama dengan kumpulan kami ( sila isikan borang keahlian d laman blog ini) dan kemudian kita akan work together dan juma di Barcelona/ Madrid & lake Toba/ Medan pula selepas ini!.. Holaaaaaa.Reactions: