TUPPERWARE BRANDS / Anjung Suri


Thursday, May 20, 2010

Tupperware Brands dan MLM

Salam hormat.

Saya share petikan artikel daripada PerfectExcel.

Sila baca ulasan saya dalam tulisan bewarna biru.


Assalamualaikum,

Apa khabar kepada para pembaca Perfect Excel? Tahniah kerana anda telah menemui bulan April dan dipanjangkan umur. Semoga pekerjaan anda lancar dan azam awal tahun 2010 telah dilaksanakan (walaupun belum beres, maklumlah masih awal tahun). Agak lama saya tak menulis kerana menyelesaikan tesis akhir Ijazah Doktor Falsafah saya (Polymer Chemistry). Sekarang bolehlah menumpukan kepada perniagaan. Insyaallah.

Tahukah anda di Malaysia bepuluh-puluh syarikat MLM didaftarkan di Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Koperasi Kepenggunaan dalam sehari? Betapa banyaknya syarikat MLM wujud di Malaysia. Kita sebagai individu yang bijak haruslah memilih syarikat mana yang sesuai untuk long survival dalam MLM yang disertai.

Tupperware Brands merupakan satu perniagaan MLM yang diyakini dan terbukti. ini kerana, Tupperware Brands telah bertapak lebih dari 60 tahun di dunia atau 44 tahun di Malaysia.

Ada satu fenomena di kalangan peserta MLM di Malaysia, iaitu berebut-rebut menyertai syarikat MLM yang baharu muncul dengan alasan siapa jadi orang paling atas, dia akan lebih kaya berbanding orang-orang yang lewat tanda tangan borang keahlian. Sesiapa yang melepaskan peluang sertai pada awal penubuhan syarikat MLM tersebut, diramalkan dan dijangka akan terlopong serta menyesal habis melihat kawan-kawan yang awal-awal lagi sudah tanda tangan keahlian sudah menjadi jutawan MLM!

Benarkah begitu?

Jawapannya benar jika syarikat tersebut mempunyai pelan pemasaran yang tidak adil. Perniagaan MLM yang adil dari segi pembayaran bonus atau royalti tidak mengira sama ada anda sertai syarikat MLM itu semenjak awal penubuhan atau setelah berbelas tahun ia beroperasi. Anda tetap berpotensi menjana jutaan ringgit walaupun sudah berpuluh ribu orang menyertai syarikat MLM tersebut.

Pelan pemasaran Tupperware Brands adalah amat adil. Malah sekiranya anda lebih rajin dan lebih fokus, anda pastinya akan mendapat lebih pendapatan daripada upline anda.

Mengikut pandangan peribadi saya, saya lebih tertarik dengan syarikat MLM yang sudah lama beroperasi, kalau boleh sudah menjangkaui puluhan tahun kerana saya boleh menyiasat sejarah-sejarah lama syarikat MLM tersebut melalui internet. Adakah syarikat tersebut mempunyai rekod buruk dari aspek pengurusan, pelan pembayaran, produk, testimoni pengedar dan sebagainya. Kalau boleh semak semua forum yang berkaitan dengan syarikat MLM tersebut. Setelah saya yakin dan benar-benar berpuas hati bahawa syarikat MLM tersebut ’bersih’ dari segala sejarah-sejarah hitam, baharulah saya sertai syarikat tersebut sepertimana syarikat MLM yang saya sertai sekarang. Mudah kan untuk menjadi jutawan dalam MLM? Ia bukan mengenai siapa cepat sertai atau lambat sertai syarikat MLM tersebut. Tetapi ia bergantung kepada reputasi syarikat MLM itu sendiri sama ada boleh membawa anda ke puncak kejayaan dalam perniagaan MLM! Pilihan terletak pada kebijaksanaan anda, selamat berjaya!

Tupperware Brands memberikan ahli-ahlinya cek komisyen setiap bulan di mana cek tersebut di hantar terus ke alamat anda tanpa anda perlu menghadiri atau mengambil sendiri di HQ atau menghadiri perjumpaan.

Sekiranya anda idamkan satu perkerjaan sampingan jangan ragu-ragu memilih Tupperware Brands kerana :-

1. Ia menawarkan satu sumber pendapatan yang kompetitif dan jangka panjang

2. Jaminan & Kepercayaan. Syarikat yang utuh, stabil sejak lebih 40 tahun, Tupperware Brands memberikan peluang pendapatan kepada berjuta-juta orang di seluruh dunia kerana Tupperware adalah satu jenama isi rumah yang dipercayai ramai.

3. Masa adalah milik anda. Dengan Tupperware Brands, anda bekerjalah mengikut kesusaian masa anda. Anda tentukan bila anda bekerja.

4. Anda juga yang menentukan tahap kedudukan anda dan tetapkan bila anda mahu naik pangkat. Dalam Tupperware Brands, ada 11 pangkat. Alhamdullilah saya kini berada di tangga ke -8.

5. Kami juga mewujudkan impak yang positif kepada masyarakat dan alam sekitar. Produk Tupperware Brands adalah mesra alam.

Sekiranya anda berminat untuk menjana income yang lumayan dengan Tupperware Brands, sila jangan ragu-ragu hubungi saya melalui email crystalsshoppe@gmail.com atau sales@anjungsuri.com.my.

Saya kini alhamdullilah, secara part-time dengan Tupperware Brands telah menjana income sampingan 4 angka sebulan, di mana bayaran rumah dan kereta saya hanya menggunakan komisyen ini. So , gaji bulanan yg diterima dari tempat kerja boleh dijadikan simpanan untuk hari tua atau urusan kecemasan.

Satu perkara yang perlua anda ingin, UPLINE memainkan peranan penting dalam kejayaan dalam bidang MLM. Tersilap pilih upline, anda sudah tersekat di situ. Insyallah , bagi sesiapa yang mendaftar keahlian dengan kami, kami akan membimbing sehingga anda berjaya. Yang penting, anda sudi di ajar , menerima ajaran dan melaksanakannya. Insyallah.

Jadi apa tunggu lagi- pilih kami sebagai UPLINE TUPPERWARE BRANDS anda !!

Reactions: